top of page
iStock-1295644153.jpg

WIE ZIJN WIJ

IMG_2723_jpg.jpg

Mijn naam is David, en buiten fulltime papa zijn heb ik ook al een aantal jaren een ware passie voor bakken en koken.
Nochtans was het niet altijd zo. In 2010 werd een glutenintolerantie bij mij vastgesteld en toen wist ik niet eens hoe je een tomatensoep moest maken.

Ik was toen wanhopig op zoek naar antwoorden rondom mijn ADHD diagnose en zaken die me konden helpen met het leven draagbaarder te maken. Want elke dag was een strijd.

Ik viel bijvoorbeeld te pas en te onpas in slaap tijdens de dag. En 's nachts als ik mijn ogen dichtdeed begon ik te piekeren tegen de sterren op en kon ik niet meer slapen. Na een hele ronde vruchteloze ziekenhuisbezoeken besloot ik het eliminatiedieet een kans te geven.

 

Na slechts 3 weken voelde ik me een compleet ander persoon. De mist trok gestaag weg uit mijn hoofd.

Sinds dan motiveer ik iedereen met dezelfde klachten om dit dieet/levensstijl zeker eens een kans te geven.

Na ettelijke - tamelijk teleurstellende - experimenten met glutenvrij gistbrood was ik bijna bereid de handdoek in de ring te gooien. Toen kwam zuurdesem echter op mijn pad.

De aanpak en mystiek intrigeerden me meteen.

Stapje per stapje werden mijn broodjes beter en lekkerder, tot groot genoegen van mijn kinderen.

In 2019 besloot ik een pop up te doen met de broden die ik bakte, en serveerde ze met zelfgemaakte tapenades en salade in de Dampoort Box.  In 2020 verkocht ik via het Gents restaurant Lokaal ook al een aantal keer de glutenvrije zuurdesem pizza's die erg in de smaak vielen. Ik ging er ook eventjes aan de slag als extra hulpje en leerde zo mijn weg verder in de keuken te vinden.

Toen overviel ons allen een crisis die geen verdere uitleg behoeft. De plannen werden even naar de achtergrond geschoven en andere prioriteiten kwamen eerst.

In 2022 had ik een volledige breakdown. Verschillende factoren telden op en er ontplofte een kleine bom in me. Dankzij de zachtheid van verschillende hulpverleners en warme mensen rondom me kon ik timmeren aan mijn weg terug naar boven.

Een beetje later kwam ik op pad bij de bruisende omgeving van Starterslabo.
Daar begonnen mijn ideeën écht concreet vorm te krijgen
En hier zijn we nu : de eerste glutenvrije zuurdesem bakkerij van België ziet het licht!

 

Naast de bakkerij heb ik onlangs ook All-A-Board opgericht, een skatecommunity in Merelbeke waar we lessen en initiaties geven. Deze combinatie van twee van mijn (uiteenlopende) passies die samen vloeien in mijn leven geeft me een enorme energieboost die ik maar al te graag wil delen met jullie!

Liefs,

David

Toast_edited_edited.png

Goede dingen hebben tijd nodig.
Laten we samen vertragen.

bottom of page